Nicoleta M. Orlea are 7 ani de experiență în presă, 2 ani în marketing, iar acum lucrează de mai bine de 3 ani ca Fundraising Manager pentru ATCA, asociație dedicată copiilor cu autism și profesionalizării domeniului de terapie comportamentală aplicată (ABA) în România.
A ajuns aici fiindcă viața i-a dat un băiat cu autism. Acest copil și diagnosticul lui au ajutat-o pe Nicoleta să își găsească vocația în strângerea de fonduri pentru o cauză nobilă și să aleagă să lupte pentru el și pentru copiii ca el.
Alături de ATCA, Nicoleta ajută 170 copii cu tulburări comportamentale și din spectrul autist sa se recupereze și sa se integreze social și școlar prin terapia recuperatorie ABA.
Asociația susține gratuit, din surse proprii, atât copiii cazuri sociale din cadrul asociației, cât și cursuri pentru cadre didactice și părinți din toată țara și aduce constant programe noi și tehnici moderne de lucru în recuperarea copiilor.
Nicoleta are ambiția de a ajuta, cât mai repede, toți copiii diagnosticați cu autism și adulții din jurul lor. Și este conștientă că poate face acest lucru numai creând o rețea comunitară puternică de oameni și companii la nivel național. Nimic nu este imposibil ca să dea, alături de toți cei care o sprijină, o voce copiilor cu autism.
Sumar temă Conferința Internațională ABA:
Workshop – Rolul de Fundraiser pentru copilul meu
Unul dintre cele mai delicate aspecte din viața părintelui de copil cu dizabilitate este obținerea susținerii financiare necesare pentru recuperarea acestuia. Chiar dacă nu pare important în amalgamul tuturor programelor și metodelor necesare pentru șansa copilului la o viață completă, rolul de Fundraiser este, de fapt, poate cel mai important rol. Fără suport financiar constant, toate necesitățile de intervenție ale copilului nu pot fi implementate fiindcă, în esență, nimeni nu muncește pe gratis.
Așadar, acest curs își propune să explice domeniul de atragere de fonduri cotidian și instrumentele pe care orice părinte le poate implementa în beneficiul propriului copil.
Meseria de Fundraiser există la nivel mondial din anii Evului Mediu. Fie că vorbim de atragere de fonduri pentru biserică sau atragere de fonduri pentru campanii politice, principiile sunt aceleași. Efortul care trebuie făcut pentru cazuri individuale este același. Procesul de implementare este diferit, însă, iar instrumentele accesibile de către părinte trebuie personalizate.
Prin acest workshop, orice părinte cu copil cu dizabilitate va înțelegeꓽ cadrul legal al Fundraising-ului, cadrul etic, cadrul social și cadrul managerial și instrumental de obținere a fondurilor necesare. Mai exact, vom învăța împreună care suntꓽ
- Drepturile mele, resursele mele, instrumentele meleꓽ codul fiscal actual, lista de contacte personale vs lista de contacte publice, e-mail marketing vs telemarketing.
- De unde obțin banii: oameni, companii, evenimente? Avantajele si dezavantajele Fundraising-ului de la om-la-om vs Fundraising-ului de la companie-la-companie.
- Cum fac rost de timp: Time-Management și rolul de manager „la minut”. Matricea de obiective personale vs managementul eficient al timpului personal. Ce fac și cum fac dacă nu am suport extern în creșterea copilului.