Andreea are o experiență în domeniul psihologiei de 7 ani, timp în care s-a perfecționat continuu. Aceasta deține atestat de liberă practică în psihologie clinică, s-a specializat sub îndrumarea Profesor universitar doctor emerit Ion Dafinoiu, în perioada 2012 – 2016, în Psihoterapie și hipnoză Eriksoniană.
Interesul față de lucrul cu copiii diagnosticați cu autism și față de aplicarea terapiei comportamentale s-a conturat în perioada 2011-2012 când a participat la programul de formare continuă organizat de Asociația e psihoterapii cognitive și comportamentale din România, Fundația Romanian Angel Appel și Ministerul Municii Familiei și protecției sociale – Direcția Protecția Copilului, desfășurat în cadrul proiectului ” Și ei trebuie să aibă o șansă” – Program de sprijin pentru integrarea socială și profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist.
În anul 2016 a participat la programul de formare profesională ”Terapie Comportamentală Aplicată la copiii cu tulburare din spectru autist”, organizat de Help Autism, iar in present este coordonator de programe aba si terapeut in cadrul Asociatiei Help Autism, Centrul Suceava.
Sumar temă Conferința Internațională ABA:
“Importanța acceptării și asumării diagnosticului de către părinți în procesul terapeutic al copilului.”
1. Etapele prin care trece părintele după aflarea diagnosticului: negare, furie, negociere, tristețe (depresie), acceptare
2. Redefinirea noului stil de viață.
3. Colaborarea cu echipa de terapeuți.