Conferinta Nationala de Analiza Aplicata a Comportamentului (ABA) 2014 a fost momentul cheie în stabilirea statutului copiilor cu autism din Romania

Conferinta Nationala de Analiza Aplicata a Comportamentului, editia a III-a

Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata si Asociatia Help Autism in parteneriat cu Universitatea Titu Maiorescu, Centru de Consultanta Psihologica si Orientare in Cariera, au organizat cea de-a treia editie a “Conferintei Nationale de Analiza Aplicata a Comportamentului”- in perioada 28, 29, 30 martie 2014.

Ce a adus nou conferinta:

  • 1 zi de conferinta, 2 zile de workshopuri
  • cadru academic de desfasurare – Universitatea Titu Maiorescu
  • aducem laolalta specialisti din cele 2 domenii care interfereaza in cazul unui copil cu autism – sanatate si psihologie
  • prezentam in premiera detalii despre condițiile decontarii prin pachetul de baza pe servicii de sanatate

Conferinta este acreditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania – 5 credite pentru participare, 12 credite prezentare lucrare, precum si Colegiul Medicilor.

Asa cum v-am obisnuit si anii trecuti, nume cunoscute dintre lectorii internationali alaturi de cei mai renumiti specialisti romani ce au ca domeniu de activitate Analiza Aplicata a Comportamentului, au fost prezenti pentru a raspunde oricaror intrebari venite din partea publicului si a va impartasi din propria experienta si rezultate obtinute de-a lungul anilor de activitate.

Prima zi a conferintei, 28 martie a fost dedicata lucrarilor prezentate in plen, urmand ca in datele 29 – 30 martie sa fie sustinute workshop-uri la care participantii au putut asista in functie de ariile de interes.

In contextul actual in care serviciile psihologice vor putea fi decontate,  conform pachetului de baza pe servicii de sanatate, iar aplicarea screening-ului de catre medicii pediatri va fi gratuita si obligatorie, conferinta din 2014 si-a propus:

  • cresterea capacitatii de recuperare privind serviciile psihologice de calitate,
  • dezbaterea tematicilor precum importanta diagnosticului clinic/ medical,
  • interpretarea screening-ului, cadrul legal privind decontarea serviciilor.

Abordarea terapeutica a copilului cu autism este una complexa, de aceea informarea continua si aprofundarea tehnicilor de recuperare specifice fiecarui tip de abilitate in parte este responsabilitatea majora a fiecarui specialist implicat in planul de interventie.

VINERI – 28 martie

8.30 – 9.00 primirea participantilor

9.00 – 9.30 welcome coffee

9.30 – 10.45 sesiunea I – Deschiderea conferintei

Moderator: Lect. univ. dr. Teofil Panc

Presedinte Conferinta, Secretar general, Universitatea Titu Maiorescu

Cuvant de deschidere:

  • Prof. univ. dr. Iosif R. Urs – presedinte, Universitatea Titu Maiorescu
  • Prof. univ. dr. Smaranda Angheni – rector, Universitatea Titu Maiorescu
  • Prof. univ. dr. Dumitru Gheorghiu – Prorector Universitatea Titu Maioresc

Cuvant invitati:

Dr. Ileana Botezat Antonescu – Director Centrul National de Sanatate Mintala

Prof. univ. dr. Iuliana Dobrescu – Director Spital Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”

Prof. univ. dr. Daniel David – Preşedintele International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health

MA, BCBA Jonathan Fernand – Teaching Assistant, Department of Psychology University of Florida

Lect. univ. dr. Teofil Panc, Psih. Anca Dumitrescu, MD, BCBA., Psih. Daniela Bololoi – “Perspective psiho-medicale asupra interventiei terapeutice la copiii cu tuburari din spectrul autist”

Prof. univ. dr. Daniel David – “Ce este si care este astazi statutul psihoterapiei cognitiv – comportamentale”

10.45 – 11.15 Pauza de cafea

11.15 – 13.00 sesiunea II

  • Prof. univ. dr. Iuliana Dobrescu – “Evolutie si prognostic in TSA” – autori: Iuliana Dobrescu, Florina Rad, Gianina Anghel, Carmen Trutescu
  • Dr. Magdalena Budisteanu, M.D., Ph.D., Senior Researcher
    Head of Psychiatry Research Laboratory –  “Genetica in autism”

13.00 – 14.00 Pauza de masa

14.00 – 15.45 sesiunea III

  • Psih. Anca Dumitrescu, BCBA – “Managementul planului de interventie in TSA”
  • Psih. Iulia Lazarean, BCBA – “Aplicabilitatea ABA in alte domenii de specialitate”
  • Psih. Alina Bobarnac, BCBA – “Primele intalniri de joaca ale copilului”

15.45 – 16.00 Pauza de cafea

16.00 – 17.45 sesiunea IV

  • Psih. Adriana Pricob, in curs de acreditare BCBA – “Pivotal Response Training (PRT) – modelarea de raspunsuri-pivot: promovarea interaciunilor sociale adecvate și a abilitatilor de comunicare la copiii cu autism”
  • Jonathan Fernand, MA, BCBA – B.E.S.T. Consulting, Inc. (Sacramento, CA), Teaching Assistant, Department of Psychology University of Florida – “Applied Behavior Analysis in the Treatment of Feeding Problems”

SAMBATA – 29 martie

9.00 – 13.20 Prezentari in plen

  • Robert Schramm, MA, BCBA „Cele mai importante beneficii ale VB în învătarea limbajului – “The important benefits of Verbal Behavior to Teaching language”

11.00 – 11.20 pauza de cafea

  • Robert Schramm, MA, BCBA – „Dobândirea Controlului Instrucțional – Earning Instructional Control“

13.20 – 14.30 Pauza de masa

14.30 – 16.00 Worskop-uri

SALA 1

  • Psih. Anca Dumitrescu, BCBA – “Invatare incientala sau invatare intensiva in DTT? Alegerea tehnicilor si metodelor de invatare”
  • Psih. Iulia Lazarean, BCBA – “Comunicarea eficienta cu familia – despre progresele copiilor in interventia comportamentala utilizand tehnologia moderna”

SALA 2

  • Jonathan Fernand, MA, BCBA – “Conditional Discrimination Procedures: Understanding to Application”
  • Psih. Daniela Martinescu, (analist comportamental) – “Abordarea problemelor de alimentatie – cresterea repertoriului de alimente si construirea unor obiceiuri acceptabile social in ceea ce priveste masa”

16.00 – 16.20 Pauza de cafea

16.20 – 17.50 Worskop-uri

SALA 1

  • Psih. Adriana Pricob, in curs de acreditare BCBA si Psih. Gina Seria, psihoterapeut, formator – “Abordarea adolescentilor si adultilor cu autism in terapie”
  • Psih. Iulia Stoian – “Factori care influenteaza succesul in terapia ABA”

SALA 2

  • Psih. Andreea Matauan, in curs de acreditare BCBA – “Contractul de contingenta si tehnici de self-management pentru copiii si adolescentii cu autism – cum sa ii  invatam sa isi gestioneze singuri comportamentele”
  • Ana Dragu, coordonator Centrul “Micul Print” Bistrita  – “Fii parintele de care copilul tau are nevoie!”

DUMINICA – 30 martie

9.00 – 10.45 Workshop-uri

SALA 1

  • Lect. univ. dr. Teofil Panc si Psih. clinician Radu Stoenescu, Spitalul de Psihiatrie “Constantin Gorgos” stationar de zi copii, membru candidat al Groupe International d’Etude de la Parentalite et Prevention de la Violance – ”Bebelusi si parinti cu risc – observatie si suport in perioada perinatala”
  • Psihopedagog Claudia Matei, in curs de acreditare BCaBA – “Gandirea sociala si dezvoltarea abilitatilor sociale – niveluri ale interactiunii in evolutia copilului cu TSA (Social Thinking and Social Skills Development – levels of social interaction in ASD)”

SALA 2

  • Alexandra Comarniceanu, BCBA – “Comportamente problema – De la preventie la interventie”
  • Alina Bobarnac, BCBA – “Manualul Discrete Trial”

10.45 – 11.00 pauza de cafea

11.00 – 12.45 Workshop-uri simultan

SALA 1

  • Psih Adriana Pricob, in curs de acreditare BCBA si Sabin Barbu, instructor national de arte martiale “Eficienta in terapie – Tehnici de blocare si redirectionare nonintruzive ale comportamentelor agresive in lucrul cu copiii cu TSA”
  • Psihopedagog Adriana Balsanu si Asis. social Daniela Iordache – “Importanta grupurilor de socializare in integrarea copiilor cu TSA”
  • Psih. Marius Zamfir – “O noua forma de autism – autismul virtual. De ce incidenta este de 80% la baieti?”

SALA 2

  • Steven Richardson, BcaBA – “Expanding Language and Communication By Teaching Grammar”
  • Psih. Crina Nedelcu si Psih. Daniela Bololoi, presedinte Help Autism “Evaluarea psihologica a copilului cu suspiciuni de TSA”

12.45 – 13.30 Inmanare diplome

Robert Schramm, MA, BCBA

lectorobert

Încă din copilărie, având în preajma sa un unchi cu Sindromul Down, Robert Schramm a înțeles cât de importantă este familia pentru copilul cu TSA, de aceea a dezvoltat o întreagă metodă pe care părinții din toată lumea o pot adopta pentru a sprijini direct și eficient terapia de recuperarea a copilului lor.

Cei 7 Pași spre un Control Instrucțional cu Copilul Tău (The Seven Steps to Earning Instructional Control with your Child) este o îmbinare de tehnici ABA și comportament verbal (VB) pe care Schramm vine să o prezinte și părinților din România în cadrul Conferinței Naționale de Analiză Aplicată a Comportamentului.

Abilitatea lui de a transforma cercetările lui Partington, Sundberg și Carbone în instrucțiuni practice și ușor de înțeles pentru părinți, terapeuți, cadre didactice sau alți specialiști aflați în intervenția de recuperare a copilului cu TSA, l-au transformat într-unul dintre cei mai apreciați specialiști și lectori în domeniu.

Robert Schramm este Board Certified Behavior Analyst (BCBA), absolvent al unui master în Educație Specială. Robert Schramm este de asemenea autorul cărții „Educate Toward Recovery: Turning the Tables on Autism” și co-autor al capitolului despre Comportamentul Verbal în noul manual universitar scris de Sven Boelte intitulat „Autismus”. El susține workshop-uri și prezentări despre ABA și VB în întreaga lume împărtășind din cunoștințele și experiența sa de terapie și de supervizare a echipei Knospe-ABA – cel mai mare institut de intervenție ABA/VB din Europa.

În cadrul ediției a III-a a Conferinței Naționale de Analiză Aplicată a Comportamentului (ABA), Robert Schramm va susține sâmbătă, 29 martie, două prezentări pe următoarele teme: „Cele mai importante beneficii ale VB în învătarea limbajului” și „Dobândirea Controlului Instrucțional”.

http://knospe-aba.com/cms/index.php/us/our-staff/behavior-analysts-bcbas.html#robert

Prof. Daniel David

Daniel David

– Profesor “Aaron T. Beck” de psihologie clinică şi psihoterapie (ştiinţe cognitive clinice) la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, directorul fondator al Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai
– Preşedintele International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health, al Colegiului Psihologilor din România, filiala Cluj şi al Asociaţiei de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România (2000-2011).
– În prezent (2009-), este profesor asociat (adjunct professor) şi la prestigioasa instituţie medicală Mount Sinai School of Medicine,New-York, SUA şi directorul programului de cercetare la Albert Ellis Institute, New York, USA, un institut de referinţă la nivel internaţional pentru cercetarea şi practica în psihoterapie şi sănătate mintală.

Prof. Dr. Iuliana Dobrescu

Iuliana Dobrescu– Doctor în Medicină, Medic Primar Neuropsihiatrie Infantilă, Clinica de Psihiatria Copilului și Adolescentului, Sp. Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”
– Profesor Universitar Catedra de Psihiatria Copilului și Adolescentului UMF Carol Davila, București, presedinte onorific Asociatia Romana de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului si Profesii Asociate http://arpcapa.ro/ro/membri/, membru Comisia de Psihiatrie si Psihiatrie Pediatrica a Ministerului Sanatatii, membru Comisia de Psihiatrie si Psihologie a Colegiului Medicilor, coordonator programe de Sanatate Mintala pentru copii si adolescenti, Ministerul Sanatatii.

Psih. Anca Dumitrescu, BCBA

Conferinta-ABA-Lectori-Anca-Neagu

– Contact: anca.dumitrescu@asociatiatca.ro
– Consultant in Analiza aplicata a comportamentului – acreditat BCBA (Board Certified Behavior Analyst)
– Psihoterapeut, specializare in Psihoterapie cognitiv comportamentala
– Presedinte Asociatia de Terapie Comporatamentala Aplicata (ATCA)

– Anca este primul consultant acreditat BCBA din Romania (si-a obtinut acreditarea in mai 2010) si are experienta de peste 10 ani in lucrul cu copii cu TSA.

– Descarca CV

Jonathan Fernand, M.A., BCBA

lector-JonathanB.E.S.T. Consulting, Inc. (Sacramento, CA)
Teaching Assistant, Department of Psychology University of Florida

Este Consultant in Analiza aplicată a Comportamentului în cadrul Clinic (BARC), supervizor clinician, consilier şcolar şi se ocupă cu evaluarea comportamentului uman în vederea restaurării unor deficite aptitudinale, oferă training de specialitate în domeniu, conduce cercetări în domeniul clinic şi al analizei aplicate a comportamentului, fiind consultant acreditat BCBA.

Ca asistent clincian se ocupă cu evaluări comportamentale, implementează programe de lucru, oferă training-uri de specialitate părinţilor care au un copil cu anumite deficienţe, bazându-se pe principiile terapiei ABA.

Este abilitat şi în dezvoltarea de strategii comportamentale pentru adolescenţii cu întârzieri în dezvoltare, oferind evaluări şi training de specialitate, lucrând cu această categorie de beneficiari.

Descarca CV

Daniela Bololoi
IMG_9138__resize

– Presedinte Asociatia Help Autism
– Contact: daniela.bololoi@helpautism.ro, telefon: 0727 228 551

– Site: www.helpautism.ro

Psih. Iulia Lazarean, BCBA

lazarean

– Analist comportamental (BCBA);

– Psiholog (Psihoterapii scurte, colaborative, orientate pe resurse si solutii);

– Co-fondator al Centrului ABA (Asociatia Puzzle Romania)

– Contact:  lazarean.iulia@gmail.com

ABA reprezinta pentru mine cheia unei dezvoltari echilibrate a omului si o sursa inepuizabila de tehnici pentru interactiunea si recuperarea copiilor cu tulburari in dezvoltare. Activitatea mea se focuseaza pe individualizarea metodei la nevoile copilului si pe respectarea drepturilor acestuia, atat la nivel personal, cat si in societate. Experienta celor 9 ani de lucru cu cei mici ma motiveaza sa-mi imbunatatesc continuu abilitatile, stiind ca pot sa contribui astfel, in mod semnificativ, la cresterea calitatii vietii lor.

– Descarca CV

Adriana Pricob

Adriana Pricob1Consultant in Analiza aplicata a comportamentului – in curs de acreditare BCBA (Board Certified Behavior Analyst)

Psihoterapeut, specializare in Psihoterapie cognitiv comportamentala

Experienta de peste 9 ani in lucrul cu copiii cu diferite tulburari de dezvoltare

Membru ATCA

Presedinte Asociatia de Analiza Aplicata a Comportamentului Uman (ACUM)

E-mail: adriana@asociatiaacum.com; adriana_pricob@yahoo.com

In prezent, “pilonii” pe care imi sustin activitatea practica sunt reprezentati pe de o parte de colaborarea de peste 5 ani cu ATCA – unde atentia este indreptata catre problematica autismului, pe de alta parte, in calitate de presedinte al Asociatiei de Analiza a Comportamentului Uman (ACUM) caut sa dezvolt interesul opiniei publice catre ABA aplicata in viata de zi cu zi. Beneficiile sunt enorme. Testat personal!

Vezi mai mult…
Descarca CV

Alina Bobarnac, BCBA

Alina Bobarnac– Contact: alina.bobarnac@googlemail.com
– Analist comportamental acreditat international, BCBA (Board Certified Behavior Analyst)

Lucreaza ca analist comportamental din 2003. Din 2011 Alina este lector al cursului din Romania acreditat de BACB in analiza comportamentala aplicata si ofera supervizare studentilor acestui curs. In februarie 2012 Alina a infiintat Asociatia New Odyssey, un centru de excelenta in oferirea de servicii in sfera Analizei Comportamentale Aplicate (ABA), pentru copiii cu tulburari din spectrul autist si alte tulburari de dezvoltare. Identificarea emotiilor, joint attention si relatiile de echivalenta se numara printre interesele Alinei.

– Descarca CV

Steven Richardson, BCaBA

– Contact: richardsonabc.ro@gmail.com
– BCaBA (Board Certified Asistant Behavior Analyst)
– “Teaching Sequencing Tasks”

– LUCRARE: “Expanding Language and Communication By Teaching Grammar”

– Descarca CV

Alexandra Comarniceanu, BCBA

Poza Alexandra Comarniceanu

Lucrez in acest domeniu de 8 ani. Am inceput in anul intai de facultate ca voluntar, apoi am continuat ca si terapeut, pentru ca la final sa ajung sa coordonez programe de terapie ABA.

Pregatirea mea teoretica a inceput cu Facultatea de Psihologie in cadrul Universitatii Bucuresti si a continuat cu masterul in ABA (Analiza Comportamentala Aplicata) la Universitatea Bangor din Marea Britanie.

Apoi a urmat obtinerea certificarii BCBA (Board Certified Behaviour Analyst), intoarcerea in Romania si deschiderea Centrului ABA, impreuna cu alte doua asociate. Motivatia mea? Imi plac copii, imi doresc sa ii ajut pe cei cu nevoi speciale si stiu care pot fi rezultatele obtinute in urma utilizarii adecvate a Analizei Comportamentale Aplicate. In plus, factorul decisiv il constituie acea satisfactie pe care ti-o da faptul de a face parte din echipa ce a contribuit la progresele realizate de copii si la imbunatatirea calitatii vietii lor. Cu ce altceva ma mai ocup? Supervizez persoanele ce doresc sa isi obtina acreditarea de BcaBA (Board Certified Assistant Behavior Analyst) sau BCBA (Board Certified Behavior Analyst) si tin cursuri pe diverse teme legate de ABA

– Descarca CV

Claudia Matei

IMG_5656CLAUDIA-225x300Consultant analiza comportamentala aplicata, in curs de acreditare BCaBA

Vicepresedinte ATCA

E-mail: mat_claudia@yahoo.com

Site: http://autismterapie.wordpress.com/

Descarca CV

Crina Nedelcu

nedelcu2006- Psiholog/Asistent social – Spitalul “Prof.Dr.Alex.Obregia”-Clinica de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului.

2013- Doctorand – Facultatea de Medicina UMF Carol Davila, București Experiența de 10 ani in lucru cu copii cu Tulburare de Spectru Autist Titlul lucrării este ” Evaluarea psihologica a copilului diagnosticat cu TSA”

Descarca CV

Iordache Daniela – Madalina

emaiordache

Psihoterapeut si asistent social cu competente in sanatatea mintala- HelpAutism
Membru fondator al Asociatiei de Psihoterapie si Integrare Sociala
email: ema.iordache@helpautism.ro

Descarca CV

Balsanu Adriana

chireaAdriana

Psihoterapeut, specializare in hipnoterapie si psihoterapie cognitiv comportamentala,in curs de formare la Asociatia AHPCC

Psihopedagog cu drept de libera practica,specializare Psihopedagogie speciala

Master : Psihodiagnoza cognitiva si consiliere psihologica

Experienta de aproximativ 7 ani in aplicarea terapiei comportamentale aplicate pentru recuperarea copiilor cu autism, ADHD, intarzire in dezvoltarea limbajului, diagnostic asociat.

Contact adriana.balsanu@helpautism.com

Descarca CV

Psih. Iulia Stoian

iulia_stoian

– Specializare in Psihoterapie Cognitiv Comportamentala

– Licentiata in psihologie

– Specializare in Analiza Aplicata a Comportamentului sub supervizarea specialistilor din cadrul Institutului Lovaas -Israel

– Formator autorizat, acreditat de ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari), CNFPA si Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Experienta de peste 9 ani in lucrul cu copiii şi adolescenţii (tulburari din spectrul autist, ADHD, tulburari comportamentale, tulburari de dezvoltare si tulburari psihogene/de adaptare )

Pozitie profesionala actuala:

Psihoterapeut si Consultant in Analiza Aplicata a Comportamentului – Cabinet individual de psihologie Iulia Stoian ( http://www.psycheterapia.ro/ ) in colaborare cu Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata si Asociatia Help Autism.

Vezi mai mult…

Contact: psy_iulia@yahoo.com 

Descarca CV

Psih. Daniela Martinescu

danielamartinescuAnalist comportamental in curs de acreditare la Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism – AITA.

In 2010 am absolvit cursurile University of North Texas – Department of Behavior Analysis – cu specializare in analiza comportamentala aplicata adresata copiilor cu autism.

In 2010 am urmat la Londra un curs PECS impreuna cu Pyramid Educational Consultants si am inceput sa lucrez cu acest sistem alternativ de comunicare.

Sunt autor al cartii Autism. Cartea pentru parinti – primul ghid pentru parintii aparut in Romania, pentru parintii copiilor cu autism, in anul 2004.

Coautor al brosurii – Interventia in autism de la teorie la practica – Ghidul complet al parintelui informat, 2013.

In prezent coordonez programele terapeutice ale copiilor din central AITA, si sustin cursuri si prezentari ABA in toata tara, impartasind mai ales din experienta practica acumulata in cei aproape 13 ani de experienta.

Site: www.autism-aita.ro; email: asociatia.aita@yahoo.com; tel: 0753055852

Descarca CV

Psih. Andreea Matauan

matauanAnalist comportamental in curs de acreditare BCBA la Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA).Am o experienta de 5 ani in lucrul cu copii cu autism, iar de 3 ani lucrez la AITA unde fac terapie ABA cu copiii, coordonez programe de interventie si tin cursuri pentru parinti si specialisti.

Am absolvit Facultatea de Psihologie in cadrul Universitatii Bucuresti (2008) si Masterul de „Psihodiagnostic, PEU si Dezvoltare Personala” la Universitatea Bucuresti (2010). Am studiat un semestru in Spania, la Universitatea din Santiago de Compostela (2009) unde am asistat la lucrul cu copii cu autism. In prezent urmezcursurile University of North Texas – Department of Behavior Analysis.

Coautor al brosurii – Interventia in autism de la teorie la practica – Ghidul complet al parintelui in format http://www.autism-aita.ro/library/files/brosura-a5-aita-mai-2013.pdf.

Autor al cartii In cautarea identitatii de sine – Filmul unui parcurs terapeutic unificator, Ed. SPER, 2010, 2012, ISBN: 978-606-8429-03–8

Vezi mai mult…

Ana Dragu

anaAna Dragu este jurnalist, poet si presedintele Asociatiei Autism Europa Bistrita. Din 2008 a infiintat şi coordoneaza la Bistrita Centrul de Resurse si Referinta în Autism Micul Print, motiv pentru care s-a retras aproape total din presa. Colaboreaza ocazional pe tema drepturilor persoanelor cu dizabilitati cu platforma Think Outside the Box. A initiat mai multe programe pilot in Bistrita-Nasaud, printre care unul de formare a cadrelor didactice in integrarea copilului cu TSA (Premiile Antidiscriminare).

Programul de desensibilizare stomatologica pentru copii cu autism si, din 2013 revista 2 Elefanti – O Revista pentru Autism (www.2elefanti.ro) – care oferă cu sprijinul SFARI articole de cercetare in autism si, cu sprijinul Autism Research Institute – Scala ATEC, prima scala gratuita de monitorizare a progresului terapeutic.

Zamfir Teodor

zamfir_teodor– Psiholog – Manager proiect – Centrul „Sfantul Mihail” pentru Copii cu Autism

– Fundatia Copii in Dificultate – Romania

– Conferinta “Diagnostic si Interventii Validate Stiintific in Autism si Tulburari Comorbide” Cluj Napoca 12-14 Noiembrie 2009 – prezentare 15 min- Parteneriatul public-privat, o posibilitate reala pentru persoanele cu TSA – Exemplu de buna practica Fundatia CID-Romania

– Conferinta internationala “Autism şi ADHD – de la evaluare şi tratament la integrare socială şi şcolară”, si “Sănătatea mintală a copilului şi adolescentului din perspectiva echipei multidisciplinare”, Bucuresti 2-5 septembrie 2010 – workshop 2 ore “Şcoala Specială pentru copii/elevi cu TSA – o necesitate într-o societate modernă de tip European”

emailmariusteodorzamfir@gmail.comtel: 0762.818.124

Descarca CV

Vezi mai mult…

Radu Stoenescu

Stoenescu

Clinical Psychologist

+40726604722

Psychiatric Hospital Titan “C-tin Gorgos” – Division of Infant, Child, and Adolescent Psychiatry, N.Grigorescu 41, Bucharest

Robert Schramm – ABA with Verbal Behavior

Robert Schramm – The 7 Steps to Earning Instructional Control

Anca Dumitrescu – Rezultate in terapia ABA Managementul planului de interventie

Alina Bobarnac – Primele intalniri de joaca

Jonathan Fernand – Applied Behavior Analysis in the Treatment of Pediatric Feeding Problems – 1

Jonathan Fernand – Applied Behavior Analysis in the Treatment of Pediatric Feeding Problems – 2

Jonathan Fernand – Conditional Discrimination Procedures Understanding to Application

Adriana Pricob – Pivotal Response Training – PRT

Adriana Pricob, Sabin Barbu – Eficienta terapeutului in lucrul cu persoanele cu TSA – Tehnici de control nonintruziv ale comportamentelor agresive

Adriana Pricob, Gina Seria – Abordarea adolescentului si  adultului cu autism in terapie

Adriana Pricob, Gina Seria – Abordarea adolescentului si  adultului cu autism in terapie – studiu de caz

Claudia Matei – Social Thinking and Social Skills Development levels of social interaction in ASD

Steven Richardson – Expanding Language and Communication Through Teaching Grammar

Theo Panc – Perspective psihomedicale asupra interventiei terapeutice

Balsanu Daniela Iordache – Importanta grupurilor de socializare in integrarea copiilor cu TSA

Dr.Iuliana Dobrescu – Evolutie si prognostic in TSA

Magdalena Budisteanu– Genetica in autism

Alexandra Comarniceanu – Comportamente problema de la preventie la interventie

Marius Zamfir – Autism şi ADHD. De ce 80% băieţi? O nouă formă de autism. Autismul virtual.

Apariții media:

Viața Medicală, Vrăjitorul din Odd, (interviu cu Robert Schramm) Autor: Dr. Gabriel DIACONU | 13 Iunie 2014

Link: http://www.viata-medicala.ro/Vr%C4%83jitorul-din-Odd.html*articleID_8683-dArt.html

Viața Medicală, Copilul tău te priveşte în ochi când îi vorbeşti? (interviu cu Daniela Bololoi și Anca Dumitrescu), Autor: Dr. Mariana MINEA | 21 Martie 2014

link: http://www.viata-medicala.ro/*articleID_8294-dArt.html

Revista Psychologies, Autism: terapie pentru copiii mai… altfel (interviu cu Robert Schramm), Autor:

link: http://www.psychologies.ro/anchete-si-dosar/autism-terapie-pentru-copiii-mai-altfel-2141326

Revista Politici de Sănătate, Conferința Națională ABA – o nouă etapă în dezvoltarea terapeuților din România, Autor:  on 1 iulie 2014 |

Link: http://politicidesanatate.ro/conferinta-nationala-aba-o-noua-etapa-dezvoltarea-terapeutilor-din-romania/

Itsy Bitsy, Ce e bine sa stii despre autism (interviu cu Anca Dumitrescu)

link: http://www.itsybitsy.ro/ce-e-bine-sa-stii-despre-autism/

Despre Conferința Națională ABA 2014 au mai scris: Agerpres | La-Psiholog.ro | EVZ |

Foto ziua 1

Foto ziua 2

Foto ziua 3

 

Organizatori

logo_asociatia_atca       logo helpautism_mod

Co-organizatori

apccr ARPCAPA- copsi

Parteneri

Conferinta-ABA-parteneri-1 apcapuzzle
Logo-NewOdyssey1