Lăcrămioara Petre, antropolog, cercetător științific gr. III, doctor

Lăcrămioara Petre este un antropolog care lucrează ca cercetător la Institutul de Antropologie „Francisc I. Rainer” al Academiei Române de peste 17 ani. Ea are un doctorat în Științe Medicale din 2008 și domeniul ei de studiu este comportamentul alimentar. Ea a publicat numeroase articole științifice despre nutriție și comportamentul de hrănire și de asemenea, despre copii cu diferite dizabilități (deficiențe de vedere, auz, autism). Având experiență cu copiii cu TSA, ea oferă consultanță pentru părinți cu privire la dificultățile de hrănire ale acestora (în special selectivitate alimentară și hipersensibilitate)

 

Prezintă la Conferința Internațională ABA 2018:

Incapacitatea de a mușca și mesteca alimentele la copiii cu autism

Tulburările de alimentație din copilărie au fost atribuite unei mari varietăți de factori: tulburări de dezvoltare, problem neurologice, defecte anatomice, boli gastrointestinal, lipsa de motivație sau abilități, tulburări de procesare senzorială și comportamente de hrănire neadecvate ale părinților.

In aceasta prezentare, vom descrie mai mulți factori implicați în etiologia deficiențelor de mușcare și mestecare a alimentelor in cazul copiilor cu autism, complexitatea simptomelor și câteva modalități de intervenție pentru a îmbunătăți abilitățile acestora de a se hrăni adecvat.

Vezi programul ediției 2018