Timofte Roxana a absolvit in 2015 Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, iar in 2017 masterul in Analiza Comportamentala Aplicata la Clemson University. In prezent, urmeaza cursurile masterale in cadrul Universitatii Hyperion, specialitatea Psihologie Clinica. Are o experienta de peste 4 ani in lucrul cu copiii cu autism, fiind in prezent terapeut si consultant in cadrul ATCA.

Sumar temă Conferința Internațională ABA:

Analiza aplicata a comportamentului in Romania – perceptia asupra procesului terapeutic

Perceptia parintilor asupra serviciilor oferite in domeniul analizei aplicate a comportamentului este importanta, intrucat, asa cum multe studii dovedesc, ea influenteaza gradul de satisfactie fata de procesul terapeutic, implicarea in lucrul cu copilul acasa si evaluarea progreselor copilului. Insa cu ce difera aceasta de perceptia pe care o au terapeutii care lucreaza efectiv cu copiii?

Studiul de fata, la care au participat 177 de respondenti (parinti si terapeuti) a fost demarat pentru a raspunde la aceasta intrebare. S-a propus urmarirea diferentelor de ierarhizare a factorilor determinanti ai succesului terapeutic intre cele doua grupuri  si a  diferentelor de perceptie asupra celor mai importante aspecte ce tin de procesul terapeutic. Printre factorii analizati se numara experienta membrilor echipei, gradul de implicare a parintilor in lucrul cu copiii, rolului terapeutului insotitor la scoala, relatia dintre terapeuti si parinti, utilizarea recompenselor in cadrul terapiei si dinamica echipei terapeutice.

Vezi programul