Viorica Ciolac este primul BCBA din Republica Moldova, psiholog și consultant independent.  Practică ABA de mai bine de 6 ani. A finalizat Cursurile de creditare BCBA  la Florida Institute of Technology (online).  În acest moment activitatea de bază este coordonarea și implimentarea programelor  bazate pe principiile ABA la domiciliu, instruirea terapeuților și cadrelor de sprijin, și promovarea incluziunii școlare.

Sumar temă Conferința Internațională ABA:

Întărirea non-contingenta( NCR) – Îmbunătățirea calitatii vieții cu filme și bomboane

Scopul studiului     

Acest proiect își propune să studieze eficiența aplicării NCR pe un grup de oameni, în vederea creșterii comportamentelor dorite și reducerea comportamentelor nedorite în acel grup.

 Prezentare NCR   

Întărirea non-contingentă NCR este o strategie bazată pe antecedent pentru a preveni un comportament problemă. Instructorul oferă o întărire continuă și scurtă unui student, independent de comportamentul studentului. Întărirea pozitivă este oferită studentului la un interval fix de timp, astfel ca urmare motivația pentru comportamentul problemă descrește.

Strategia NCR poate și ar trebui să fie implementată la nivel de clasă/grupuri. Instructorii/profesorii trebuie să depună toate eforturile pentru a oferi o mulțime de întăriri non-contingente fiecărui elev în fiecare zi. Deasemenea, NCR poate fi utilizat atunci când clinicienii încep să lucreze cu un client înainte de a crea intervenții mai detaliate.

Scopul prezentării

•         Studiul literaturii și articolelor de specialitate despre procedura NCR;

•         Discuții despre implementarea unei proceduri NCR pentru diferite grupuri;

•         Concluzii si recomandări;

•         IMPACT- efectele indirecte ale studiului.

Vezi programul